متداول ترین و پرکاربردترین نوع نمای اسپایدر در سرتاسر دنیا اسپایدر لوله ای است. در این سازه از لوله های فولادی به عنوان سازه پشتیبان و ارتعاش گیر استفاده می گردد. قطر و ضخامت این لوله ها به عوامل مختلفی ازقبیل مدول بندی شیشه,وزن شیشه و موقعیت جغرافیایی پروژه بستگی دارد که بعد از محاسبات توسط تیم فنی گروه صنعتی سایکو سازه مشخص می گردد. عمدتا از لوله های از جنس استیل در این قسمت سازه استفاده می گردد تا ترکیب آن با یراق آلات اسپایدر به زیبایی کار بیفزاید.
نمای اسپایدر به نوعی از نماهای مدرن خود ایستا گفته می شود که در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطه ای به سازه متصل می گردد. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری بوده ودر صفحه شیشه هیچ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی شود. موردی که در نماهای کرتین وال و لامل به عنوان یک ضعف مطرح می گردد. به طور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه ای از سیستم های سازه های فلزی , کابلی , و شیشه ای می باشد که با توجه به کاربری ساختمان بارگذاری و هزینه از آنها استفاده می شود. استفاده از هر نوع ساختار شیشه در این نوع از پوسته نما بلامانع بوده که با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما توسط تیم مهندسی گروه صنعتی سایکو سازه ( نما ) تعیین می گردد.
مزایا و معایب نمای اسپایدر :
نمای اسپایدر نیز مانند تمامی نماهای ساختمانی دارای مزایا و معایبی می باشد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود می کند.
معایب :
اسپایدر کابلی :
نمای شگفت انگیزی که با استفاده از شیشه و کابل های معلق در سیستم اسپایدر کابلی به وجو می آید در هیچ یک از سیستم های نمای شیشه ای قابل مشاهده نیست.در این سیستم نه خبری از لوله های استیل و نه خبری از تیغه ها شیشه ای است و تمام اینها جای خود رو به کابل هایی نیرومند می دهند.طراحی و اجرای نمای اسپایدر کابلی(خرپا) نیازمند داشتن سازه بسیار قوی و محاسبات بسیار دقیقی می باشد.به همین دلیل و به دلیل سختی اجرا و قیمت تمام شده بالاتر نسبت به سایر سیستم های اسپایدر کمتر از دو سیستم دیگر مورد استفاده قرار میگرید
نمای اسپایدری با سازه فین گلس :
نمای اسپایدر فین گلس را می توان یه سازه تمام شیشه ای دانست از این جهت که در این سیستم لوله های قطور فولادی جای خود را به تیغه های شفاف شیشه ای می دهند و به عنوان یه ارتعاش گیر در برابر نیروی باد عمل میکند یعنی اساسا در مقابل نیروهای استاتیکی مانند یه یک سازه پشتیبان قوی از جنس فولاد عمل می کند.نحوه اتصال این تیغه شیشه ای به سقف و کف و همچنین به یراق آلات اسپایدر نیازمند توضیحات کامل تر و فنی تری است که در این مقاله نمی گنجد.
در این روش سازه ای از کابل به صورت کراس و تور یا خر پا وظیفه تحمل بار و انتقال آن به تکیه گاه ها را به عهده می گیرد. ویژگی خاص این گونه نما زیبایی منحصر به فرد آن می باشد. محاسبه این مدل سازه ها پیچیده بوده ولی شرکت های معتبر ایرانی و خارجی قادر به انجام محاسبات مربوط می باشند.
اسپیس فریم :
در این روش اسپایدر با کمک یک واسط بر روی گوی اسپیس می نشیند. از جمله کاربردهای آن اجرای دقیق سطوح کروی , گنبدی شکل و عرق چین و چند قوسی است. خطای زیر کار در این روش کاهش چشمگیری دارد.
اسپایدر کلمپ / ایکس :
پنجه اسپایدر را می توان به شکل های مختلف طبقه بندی نمود ولی متداول ترین آن سیستم های کلمپ و ایکس می باشد. قطعات لمپ به صورت یک گل میخ و یا یک قطعه صلیب شکل بوده که شیشه را در خدو جای می دهند . و قطعات ایکس قطعاتی هستند که به صورت حرف ایکس و یا اچ انگلیسی بوده و توسط پیچ هایی که در شیشه جاسازی می شوند به اسپایدر متصل می گردد.
نمای اسپایدر یکی از زیبا ترن و مدرن ترین نماهای ساختمانی است که امروز در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد. نمای اسپایدر داری سیستم های متنوع ای است که عبارتند از نمای اسپایدر کابلی, فین گلس, خرپا. شیشه به عنوان مهم ترین عامل در تعیین قیمت نمای اسپایدر نقش دارد و شیشه های به کار رفته در نمای اسپایدر باید از نوع سکوریت و لمینیت شده باشند تا در صورت بروز حادثه شیشه شکسته شده شکل خود را حفظ کند. نمای شیشه ای اسپایدر با توجه به نوع سازه پشتیبان و ابعاد شیشه قیمت های متفاوتی دارد. قیمت قطعی برای نمای اسپایدر تنها هنگامی قابل محاسبه است که شیشه اسپایدر ابتدا بر اساس شکل و ساختار ساختمان طراحی شود و در مرحله بعد با توجه به طرح نمای اسپایدر و شرایط مالی پروژه مناسب ترین سیستم پشتیبان نمای شیشه ای اسپایدر انتخاب شود و قیمت متریال به کار رفته در نمای اسپایدر تعیین گردد. spider glass façade
گروه صنعتی سایکو سازه از آغاز با ساخت پنل شیشه ای در کارخانه شیشه سکوریت با بالاترین کیفیت و طراحی بزرگترین پروژه های نماسازی ساختمان و اجرای تخصصی نماهای شیشه ای اسپایدری با داشتن گروه های نصب ماهر و حرفه ای توانسته در جلب رضایت شما مشتریان محترم موفق باشد. استفاده از اتصالات و یراق آلات درجه یک در نمای شیشه ای، توسط گروه صنعتی سایکو سازه در تمامی نمای شیشه ای اسپایدر که خود بدون واسطه اقدام به واردات آنها از معتبر ترین برند های مطرح کرده است و همچنین همکاری با بزرگ ترین تولید کننده شیشه سکوریت و لمینت در ایران تضمین کننده کیفیت بالای خدمات و محصولات ما است.
در معماری مدرن نمای شیشهای اسپایدر، رواج زیادی پیدا کرده است. در نماهای شیشه ای قدیمی نصب پنل ها بدون فریم غیر قابل انجام بود اما با سیستم شیشه اسپایدری نمای بدون فریم به زیباترین شکل انجام می شود.
در نماهای قدیمی و کلاسیک شیشهها بوسیله یک فریم و قاب به نمای ساختمان متصل می شدند، اما پیشرفت علم مهندسی سختمان دیگر نیازی به این کار نیست. شیشه اسپایدر بوسیله اتصالات عنکبوتی شکل و بدون نیاز به فریم خاصی نمای اصلی را پوشش میدهد.
کاربرد نما اسپایدر در معامری امروز بسیار با استقبال روبه رو شده است. در نما اسپایدر از اتصالات اسپایدری و شیشه لمینت استفاده می شود. هر اندازه از پنل شیشه با ابعاد بزرگ تر در نما اسپایدر به کار گرفته شود به روشنایی و یکدستی نما افزوده می شود.
در این صفحه محصولات نمای اسپایدر شیشه ای زیر شرح داده خواهد شد:
نمای اسپایدر یکی از انواع نماهای شیشه ای ساختمانی است که به صورت شبکه ای از پنل های شیشه ای طراحی و اجرا می شود. نمای اسپایدر دارای سیستم ها متنوعی است که با توجه به کاربری ساختمان و محدودیت بودجه در اجرای نما از آنها استفاده می شود. علت اینکه این مدل نمای شیشه ای را اسپایدر یا عنکبوتی نامیده اند به دلیل شکل ظاهری نما و چیدمان سیستم های نگهدارنده پنل های شیشه ای و اتصالات استیل متصل کننده پنل های شیشه ای به شاسی و سازه پشتیان نمای اسپایدر است که شبیه به عنکبوت و تارهای عنکبوتی است. انواع نمای اسپایدر چیست؟ در پاسخ به این سئوال باید گفت سیستم های نمای اسپایدر فین گلس, نمای اسپایدر کابلی, نمای اسپایدر خرپا تقسیم می شود. نمای اسپایدر یکی از مقاوم ترین نماهای ساختمانی در برابر زلزله و طوفان است این مقاومت به دلیل معلق بودن پنل های شیشه ای در سازه نگهدارنده نما است. نمای اسپایدر ترکیب زیبای از شیشه و فلز است که سازه ای شیشه ای و یک پارچه را برای نمای ساختمان ایجاد می کند.
نمای شیشه اسپایدر کابلی که از ترکیب کابل های گالوانیز یا استیل که به صورت شبکه ای یا تور مانند که از اتصال بین یراق آلات چنگکی شکل اسپایدری با جام های شیشه و شاسی فلزی سازه شکل می گیرد. محاسبه دقیق سیستم پشتیبان این نوع نمای اسپایدر بسیار پیچیده می باشد. زیبای و مدرنی این مدل نمای شیشه ای اسپایدر آن را به عنوان یکی از خاص ترین نماهای شیشه ای مطرح کرده است. نمای شیشه ای اسپایدر فین گلس که از طریق ستون های شیشه ای چند لایه به ضخامت های 20 میلیمتر به بالا و یراق استیل اتصال دهنده این ستون های شیشه ای به سازه اصلی ساختمان و یراق آلات اسپایدری و پنل های شیشه ای ساخته می شود. ویژگی اصلی این مدل نمای اسپایدر ظرافت و نور دهی و شفافیت فوق العاده آن است. نمای شیشه ای اسپایدری خرپا یا استیل که ساده ترین و در عین حال رایج ترین نوع نمای اسپایدری در ایران است از ترکیب سازه پشتیبان از جنس استیل و یا آهنی که به صورت ستون های عمودی از پروفیل یا لوله به همراه یراق اسپایدری و پنل های شیشه ای ساخته می شود.
از قدیم تا امروز شیشه یک عنصر اصلی در طراحی ساختمان بوده است و زیبایی و ماندگاری یک ساختمان قدیمی یا جدید بسیار بستگی به استفاده درست و اصولی از شیشه در بخش های مختلف دارد. شیشه به عنوان یک متریال شفاف و زیبا برای اجرا در نمای ساختمان یک انتخاب جذاب و متمایز است. اما امروزه با تولید شیشه لمینت و استفاده از یراق آلات مقاوم در برابر پوسیدگی طراحی و ساخت یک پوسته مدرن و شفاف شیشه ای به زیبایی نماهای ساختمانی انجامیده است. نمای اسپایدر شیشه ای بر اساس نوع طراحی ظاهری نما و سازه اصلی ساختمان امکان نصب با شاسی و اسکلت نگهدارنده پوسته بیرونی شیشه ای نما را دارد که برای هر بودجه و پروژه ای یک گزینه مناسب ارائه کند. براین اساس نمای شیشه ای اسپایدر به سه دسته تقسیم می شود که هر کدام مزیت هایی دارد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
استفاده از نمای اسپایدر شیشه ای مزیت هایی دارد که عبارتنداز:
نمای شیشه ای اسپایدر کابلی در عین انعطاف پذیری عالی از استحکام بالایی نیز یرخوردار است و ویژگی های مذکور امکان نصب ورقه های شیشه ای بسیار بلند را آسان می سازد کابل ها طوری طراحی شده اند که به لحاظ زیبایی شناسی کمترین اشکال را وارد می سازند.
نمای شیشه ای سیستم فین گلس از ورق های شیشه ای که بر روی زمین تکیه و نصب می شوند یا اینکه معلق نصب می شوند و بهر گیری از بست های شیشه ای (fin) که ساخت ترکیبی دارند نمایی زیبا و تمیز را ارائه می دهند (fin) مذکور قابلیت نصب افقی و عمودی دارند سر (Austfix) فشار ناشی از خم شدن در گوشه های پنل شیشه ای را کاهش می دهد که این امر در نهایت به افزایش عمر پنل و به دنبال آن افزاش عمر نمای اسپایدر شیشه ای ساختمان می انجامد.
شیشه های اسپایدری به طور مستقیم به قاب های فلزی وصل شده اند. قاب ها ممکن است عمودی و یا افقی باشند و ساختار سقف را بپوشانند و یا نپوشانند و به هر صورت آنقدر استحکام دارند تا بتوانند وزن شیشه ها را به خوبی تحمل کنند. این سیستم یکی از ارزان ترین نماهای اسپایدر است و طراحی آن از سایر نماهای اسپایدری آسان تر است.
نمای اسپایدر شیشه ای چیست؟ این سیستم یک پوشش شیشه ای محافظ است با ظاهر شفاف و زیبا که یک دیواره امن و شیشه ای است و وظیفه ایجاد یک عایق جدا کننده در برابر سرما، گرما، باد و باران بین داخل ساختمان و محیط بیرون را دارد. برای نصب این نمای شیشه ای از اتصالات و قطعات اسپایدری استیل یا آلومینیوم استفاده می شود.
در نمای شیشه ای اسپایدر نور بیرونی نمای ساختمان افزایش می یابد و امکان استفاده از طیف وسیعی از شیشه های رنگی و شفاف در این نما وجود دارد.
طراحی اتصالات ای سیستم در نمای اسپایدر بسیار دقیق و زیبا انجام شده تا هماهنگی و نظم چشم نوازی را به تماشاگران به ارمغان آورد.
ایمنی در این نوع پوسته نما بسیار بالا است به اندازه ای که یراق آلات اسپایدری توان تحمل نیروی وارده از زلزله های تا 8 ریشتر را دارند..
ویژگی های نمای شیشه اسپایدر
به جراعت می توان گفت که برآورد وزن سازه در نمای اسپایدر کاری به شدت دقیق و تخصصی است. ارائه دیتایل های شاسی کشی و همچنین نقشه های مدول بندی جام های شیشه ای باید با دقت فراوان انجام شود. درصورتی که در محاسبه انداره مدول بندی و ابعاد شیشه ها و فاصله سوراخ کاری شیشه ها اشتباهی رخ دهد و دیتایل های نمای اسپایدر دچار خطا شود خسارت بسیار سنگینی به روند اجرای نمای اسپایدر وارد می شد که به راحتی قابل جبران نیست.
روش کلی اجرای نمای اسپایدر در مجموعه مانند سایر نماهای شیشه ای است بدین صورت که در ابتدای کار نقشه بردار از محل اجرای نمای اسپایدر اندازه برداری کرده و پس آن ابعاد را به طراح نما داده در این مرحله طراح نمای اسپایدر با توجه به نوع شاسی نگهدارنده جام های شیشه ای و اسکلت اصلی ساختمان اقدام به طراحی نمای اسپایدر کرده و نقشه های زیر سازی و نقشه های جام های شیشه ای را به مسئول اجرای نما تحویل می دهد. در مرحله بعد تکنسین های مجری سازه نگهدارنده نما اقدام به ساخت این سازه کرده این سازه که همان استراکچر نام دارد می تواند از انواع فلزی مانند لوله و یا پروفیل استیل, آلومینیوم و آهنی باشد که به این سیستم خرپا می گویند و یا از سیم ها و کابل های استیل و گالوانیز استفاده شود که به این سستم کابلی می گویند و یا از جام های شیشه ای سکریت و لمنیت شده به ضخامت 20 میلیمتر به بالا استفاده شود که به آن فین گلس می گویند. این مرحله مهم ترین قسمت اجرای نمای اسپایدر است از این بابت که سیستم پشتیبان نمای اسپایدر از چه متریال و چه نوع سیستمی باشد دقت اجرا و ساخت از اهمیت بالایی برخوردار است. در تمام این مراحل مهندس ناظر سازه حضور داشته و با نظارت بر روند کار امکان بروز خطا را کاهش داده. پس از آن نقشه بردار بر اساس سازه پشتیبان ساخته شده مجددا اندازه برداری کرده تا با دقت بیشتری نقشه ساخت جام های شیشه ای به کارخانه داده شود. پس از آماده شدن شیشه های نمای اسپایدر و قرار دادن یراق آلات و اتصالات اسپایدری که همان چنگک های اسپایدری روتیل شکل که از جنس استیل ضد زنگ 316 می باشد در مکان مناسب خود اقدام به جای گذاری شیشه ها به وسیله این یراق آلات اسپایدری بر روی نمای ساختمان می شود. پس از نصب شیشه ها در محل خود فاصله بین شیشه ها را بوسیله چسب های مخصوص سیلیکونی پر کرده تا مانع نفوذ آب و محافظت بیشتر شیشه ها شود.
مهم ترین عامل در تعیین قیمت نمای اسپایدر نوع شیشه بکار رفته در نما می باشد. انواع شیشه به کار رفته در نمای اسپایدر به شرح زیر می باشد. به دلیل تمرکز فشار خارجی بر روی نماهای اسپایدر به هیچ عنوان امکان استفاده از شیشه ساد وجود ندارد و حتما باید از شیشه سکریت استفاده نمود. در صورتی که ارتفاع نمای اسپایدر بیشتر از سه متر باشد باید از شیشه های سکوریت و لمینت استفاده شود. شیشه های دو جدار یکی دیگر از انواع شیشه هایی است که در نمای اسپایدر قابل استفاده است در تولید این شیشه ها از رینگ های آلومینیومی بین دو شیشه که مانع خروج گاز شده استفاده می شود. شیشه های کریستالی برای نماهای اسپایدری استفاده می شود که به دنبال شفافیت بیشتر می باشند. ابعاد شیشه ای نمای اسپایدر بر اساس مدول بندی محاسبه شد توسط طراح معمولا حداکثر بین عرض 420 و طول 240 سانتیمتر می باشد. البته این ابعاد شیشه ها تقریبی بوده و برای هر پروژه نماسازی باید بر اساس نیاز طرح ابعاد دهی انجام گیرد. ضخامت شیشه اسپایدر بین 10 تا 12 میلیمتر می باشد.
گروه صنعتی سایکو سازه ، یکی از مطرح ترین مجریان این مدل نمای ساختمانی است که شیشه اسپایدر را با بالاترین استاندارد اجرا می کند. یراق آلات و اتصالات اسپایدر از استیل ضد زنگ است و به شکلی ساخته شده است هرگز با مشکل پوسیدگی مواجه نمی شود. نصب شیشه اسپایدر در نمای بیرونی ساختمان، با کمترین پروفیل عمودی و افقی انجام می شود و این به معنی افزایش دیواره های شیشه در تیجه وسعت دید است. ضخامت شیشه اسپایدر، که از نوع لمینت است بین 12 تا 20 مبلیمتر است. طراحان ساختمان و مهندسین معمار برای اجرای نمای شیشه به استفاده از اسپایدر توجه ویژه ای دارند زیرا این محصول کمترین مانع اضافی در بین شیشه ها ایجاد می کند و نمای یکدستی از شیشه به آنها عرضه می کند.
امروزه به ساخت نماهای شیشهای با استفاده از این محصول روی آوردهاند. چراکه در این نوع نما از هیچ قطعه اضافی بهجز اتصالات اسپایدر استفاده نمیشود.
از آنجا که نمای شیشه اسپایدر بسیار زیبا و مدرن است بیشتر در ساختمان های عمومی مانند فروشگاه های بزرگ، فرودگاه ها، سینماها و مراکز ادارات دولتی از نمای شیشه ای عنکبوتی استفاده می شود. نحوه اتصال شیشه اسپایدری به اسکلت نما بوسیله یراق آلات استیل عنکبوتی انجام می شود.
مهم ترین جز نمای اسپایدر شیشه است اینکه شما می خواهید نما اسپایدر اجرا شده دارای چه خصوصیاتی از نظر عایق صدا, حرارت داشته باشد و یا در چه منطقه آب هایی زندگی می کنید می توانید از انواع شیشه های سکوریت و لمینت یا دو جداره و شفاف که با نام شیشه های کیریستالی نیز معروف هستند در مناطق که روز های ابری زیادی دارند استفاده کنید. و یا شیشه های مات و رنگی در مناطقی که روزهای آفتابی زیادی دارند استفاده کنید. علاوه بر این می توانید از شیشه های ضد ضربه و شیشه های ضد گلوله نیز استفاده کنید. لازم به ذکر است که به دلیل تمرکز فشارهای خارجی مانند باد و جاذبه بر روی نماهای شیشه ای اسپایدر به هیچ عنوان امکان استفاده از شیشه های ساد در نما وجود ندارد و حتما باید از شیشه های سکوریت و لمینیت شده با ضخامت حداقل 10 میلیمتر استفاده شود. اگر ارتفاع نمای اسپایدر از سه متر بلندتر باشد باید بدون تردید از شیشه های لمینت استفاده شود.
یراق آلات نمای اسپایدر از نوع استیل یا آهنی می باشد که مرغوب ترین نوع یراق آلات از نوع استیل 316 و در مرتبه پایین تر استیل 304 می باشد. یکی دیگر از مواردی که در قیمت یراق آلات نمای اسپایدر تعیین کننده است سیستم سازه نگهدارنده نمای اسپایدر است که بر این اساس یراق آلات اسپایدر سازه های فین گلس و کابلی از سایر یراق آلات گران تر است و شکل یراق آلات نمای اسپایدری به صورت X یا H می باشد. یراق آلات نمای اسپایدر با توجه به نوع سیستم اسکلت یا شاسی نمای اسپایدر از این بابت که نمای اسپایدر کابلی باشد یا فین گلس و خرپا شکل متفاوتی دارند. نام یراق آلان نمای اسپایدر عبارتند از fitting و Routel و Tension Rodsو Strut Bar و Canopy Fitting.
قیمت نمای اسپایدر بر اساس متر مربع می باشد. در برآورد قیمت نمای اسپایدر نوع شیشه اسپایدر و سازه نگهدرانده شیشه ها کیفیت یراق آلات اسپایدری و ارتفاع نما تعیین کننده هستند. حدود قیمت برای نمای شیشه اسپایدر برای شیشه های سکریت با ضخامت 10 تا 12 میلیمتر بین 400 هزار تومان تا 500 هزار تومان می باشد و قیمت نمای شیشه ای اسپایدر برای ضخامت های بالاتر و شیشه های سکریت و لمینت شده بین 600 هزار تومان تا 800 هزار تومان است. البته اگر قیمت سازه نگهدرانده شیشه های نمای اسپایدر را با هم مقایسه کنیم نمای اسپایدر فین گلس از دیگر نماهای شیشه ای اسپایدر یعنی نمای اسپایدر استیل و کابلی گرانتر است.
نمای اسپایدر شیشه ای یک سیستم تمام شیشه ای پیشرفته است که هزینه آن بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود. برای همین امکان تعیین قطعی قیمت شیشه اسپایدر بدون مشخص شدن ظاهر و ساختار کلی نمای ساختمان و کیفیت اجزا و قطعات آن وجود ندارد. این کار پس از طراحی کلی نما و اطلاع از میزان بودجه در نظر گرفته و تعیین سیستم اجرای نما اسپایدر مشخص می شود.
در واقع قیمت نمای اسپایدر یا به طور کلی قیمت اسپایدر به اندازه بسیار زیادی به کیفیت اتصالات و یراق آلات نگاه دارنده شیشه بستگی دارد.
شیشه به کار رفته در نمای اسپایدر یه عامل مهم در محاسبه هر متر مربع قیمت نمای اسپایدر است. اگر شیشه انتخابی شما لمینت باشد قیمت نمای اسپایدر هزینه بالاتری خواهد داشت که بر اساس ابعاد پنل های شیشه ای، رنگ شیشه ها قیمت شیشه اسپایدر متفاوت خواهد بود.
در نحوه بر آورد قیمت اجرای نمای اسپایدر مواردی چون نوع و کیفیت شیشه به کار رفته در نمای ساختمان از نظر سکریت یا لمینت و تک جداره یا دو جداره بودن و ابعاد شیشه ها و ضخامت شیشه ها و همچنین کیفیت یراق آلات اسپایدری از این لحاظ که ساخت کدام کارخانه و برندی هستند و چند شاخه بودن یراق آلات اسپایدری و از همه مهمتر در ساخت سازه پشتیبان نمای اسپایدر از چه متریالی و چه نوع سیستمی استفاده شده باشد تاثیر گذار هستند.